Close

Hardloopschoenen

Het type schoen is mede bepalend voor je loopplezier.

Een hardloopschoen moet voldoen aan bepaalde kwaliteiten: goede hardheid van demping, afrol, stevige hiel kap, rechte hak, stevigheid bieden in overgang van hak naar voorvoet en zo zijn er meer kenmerken waar we als LafootLoopLab loopspecialist op letten voordat wij een schoen aanbevelen.

Er worden diverse soorten hardloopschoenen gemaakt. Training-, wedstrijd-, semiwedstrijd-baan- of trailhardloopschoenen. Tevens kunnen er verschillen zitten in hak hoogte, hardheden van dempingmaterialen, soorten demping (gas,gel, etc) en de hoogte tussen voorvoet en hak. Elke schoen heeft eigen specifieke kenmerken die bij vervolg productie kunnen veranderen, omdat er verschillende materialen worden gebruikt.

Het persoonlijk advies wordt mede bepaalt door je looptechniek, snelheid, ritme en loopdoelen. Wij kunnen de voet vorm herkennen en eventuele klachten erbij herleiden en voorzien van een degelijke analyse. Tevreden zijn en blijven staat bij ons voorop en willen samen met jou ervoor zorgen dat je met een persoonlijk advies blessurevrij en plezier kunt lopen.

Lafoot adviseert je om jaarlijks langs te komen voor een check up. Neem dan altijd de oude schoenen mee; die hebben na een jaar veel over je te vertellen.

Loading...
Loading...