Close

Schoenweetjes

Voor veel loop plezier.

Onderhoud:

Als een schoen erg vuil en nat is, gewoon laten drogen in een verwarmde ruimte. Niet onder de verwarming leggen of in de wasmachine doen.  Haal de inlegzool eruit. Eventueel de schoen licht afborstelen met een sopje.

Vervanging:

Een hardloopschoen heeft een levensduur van ongeveer 1000 tot 1500 km. Dit is mede afhankelijk van voetvorm, gewicht, weersomstandigheden, soort schoen etc. Ons advies is elk jaar je schoen door ons te laten controleren.

Bij geen of weinig gebruik is het raadzaam om de schoen om de vier jaar te vervangen.

Eén of meerdere paren:

Loop je om de dag of minder dan volstaat één paar schoenen. Voor het gebruiksgemak wordt soms een tweede paar aangeschaft, maar dit is niet noodzakelijk.

Welke type schoen:

Iemand die lekker wil lopen krijgt van ons het advies om een trainingschoen aan te schaffen, voor stabiel en comfort.  Train je gevarieerder en loop je vaker bij hogere snelheden, dan is het raadzaam om daarnaast een lichtere schoen aan te schaffen, soepeler en met minder comfort. Onze loopspecialisten kunnen je van een goed advies voorzien.

Steunzolen:

Niet elke schoen is geschikt voor het gebruik van steunzolen. Onze loopspecialisten kunnen je aan de hand van video registratie van advies voorzien. Indien nodig wordt er een aanvullende stapanalyse gedaan.

Niet elke steunzool is geschikt om mee hard te lopen. Ook hier kan een voetanalyse uitkomst bieden.

Klachten:

Bij snelle slijtage of andere problemen/ongemakken raden wij je aan om langs te komen voor overleg en analyse van het probleem, zodat dit adequaat opgelost kan worden.

Loading...
Loading...