Close

De Werking

Veel klachten ontstaan door een disbalans in het lichaam.

Steunzolen worden bij Lafoot altijd op maat gemaakt en kunnen voetklachten verhelpen, verminderen of voorkomen. Ze ontlasten de voet en zorgen voor een juiste drukverdeling en ondersteuning waar nodig. Een steunzool op maat is vaak de oplossing voor een doorgezakte voet of een voet met eelt en likdoorns. Ook bij hielspoor, krampen en snijdende pijn in de voorvoet kan een steunzool verlichting bieden. Steunzolen kunnen enkel-, knie- en rugklachten positief beïnvloeden. Veel klachten ontstaan door een mechanische oorzaak; dat wil zeggen dat door een standsafwijking in de voeten er een disbalans ontstaat in de lichaamsstabiliteit.

Extra winst kan worden behaald met het bezoek aan de fysiotherapeut om bijvoorbeeld de voet ‘los te maken’, bij voetproblemen.

Tevens is de schoenkeuze van groot belang. Aandachtspunten zijn een ‘goede’ hakhoogte, stevige contrefort en een niet te soepele maar ook niet te stugge zool. Bij sportschoenen is gebleken dat de zgn. ‘anti-pronatie’-schoenen niet werken bij voetproblemen. Integendeel, zij versterken de klachten! Het best kan er gekozen worden voor een neutrale schoen met op maat gemaakte inlays.

Loading...
Loading...