Close

Vitaliteit

De kracht van de hardloopmechaniek.

‘Hardlopers leven gemiddeld drie jaar langer dan mensen die niet hardlopen.’* Het goede nieuws is dat het al voldoende is om een paar minuten per dag langzaam hard te lopen. De onderzoekers toonden een sterk verband tussen een langere levensduur en hardlopen. Zelfs als je wekelijks minder dan 51 minuten hardloopt, minder dan 10 kilometer of langzamer dan 10 kilometer per uur, heeft je gezondheid daar al baat bij. Het gezondheid voordeel is het grootst voor mensen die meer dan zes jaar regelmatig trainen. Motiverende uitkomsten voor mensen die beginnen met hardlopen, of dit al langer doen.

Waarom hardlopen?

Hardlopen is goed voor hart, bloeddruk, stofwisseling en het brein. Mensen die gezond zijn voelen zich energiek en zijn minder vaak ziek. Ze beschikken over doorzetting vermogen en zijn actiever. Het is algemeen bekend dat bewegen energie geeft, zorgt voor ontspanning, stemt blij, verbetert slaap en kan helpen om gewicht te verliezen.

* Onderzoek van de Lowa State University: http://www.nu.nl/gezondheid/3839851/hardlopen-verlengt-levensduur-met-drie-jaar.html

Loading...
Loading...